Adventi vásár a csehországi Brnóban

Tudtad, hogy Brno mindössze 150 km-re található a magyar határtól? Naponta hat buszjárat, és ugyanennyi vonat közlekedik Budapestről, Győrön át Morvaország fővárosáig?  Tudtad, hogy hétvégén, – a legszűkebb belvárost leszámítva – ingyenes a parkolás, hogy Prágával ellentétben nem kell kerékbilincstől rettegned, hogy az éttermekben nincs szervízdíj, és a turistacsapda ismeretlen fogalom?

És azt tudtad, hogy Brnóban van egy lelkes magyar csapat, akik mindent megtesznek azért, hogy te jól érezd magad a városban? Például az Adventi vásáron, hamisíthatatlan karácsonyi hangulatban, Csehországban.

Brnóban három helyszínen, a történelmi belvárosban rendeznek karácsonyi vásárt. A legnagyobbat Szabadság téren (Namesti Svobody), a legszebbet a Zöldség piacon (Zelný trh), és a legkülönlegesebbet a városháza előtti pici téren. Előbbi kettőn minden este 18 órától koncerteket is rendeznek.

Meghitt karácsonyi hangulat a csehországi Brnóban

A hamisíthatatlan karácsonyi hangulatba keveredik egy jellegzetes cseh életérzés is, a forraltborba rumot öntenek, több helyen árulnak káposztás, sonkás knédlit, vagy éppen isteni finom cseh sült kolbászokat. Nagy szívfájdalmunkra sört a fabódékba nem árulnak, de a környékbeli kocsmák búvóhelyet biztosítanak azoknak, akik efféle élvezetekre vágynak. Az Adventi vásár előtt természetesen lehetőség van egy jó sörtúrára, vagy éppen egy brnói városnézésre is.

És ha már ott jársz mindenképpen menj fel a régi városháza tornyába, fantasztikus kilátás nyílik a hömpölygő tömegre.

A HelloBrno csapata segít szállást találni, éttermet foglalni, és még azt is elárulja, hogy melyik bódéban a legfinomabb forraltbor.

Egy biztos, a brnói karácsonyi vásár emberi léptékű, hangulatos, meghitt, és a pénztárcát sem terheli annyira, mint nyugat európai, vagy éppen budapesti testvérei.

A brnói karácsonyi vásár 2019. november 29-én nyitja meg kapuit.

A fotó forrása: cd.cz

Megosztás
  •