Egy különleges ital, amit csak a brnói adventi vásáron ihatsz

November 22-én a négy helyszín közül, kettő is megnyitotta kapuit a brnói adventi vásáron. A másik kettőre –köztük a Szabadság téri legnagyobbra – még egy hetet kell várni.

Sokan kérdezitek tőlünk, hogy miért érdemes Brnóba jönni karácsonyi vásárra? Mi izgalmas ebben fantasztikus városban ilyenkor? Mit lehet enni, és inni? Felveszi-e a versenyt más adventi vásárokkal?

Arról, hogy miért érdemes a csehországi Brnóba jönni, itt írtunk részletesen, itt mutattuk be remek brnói sörtúráinkat, és írtunk már nektek hasznos infókat is a városról.

A Turbomost egyik standja a 2019-es brnói karácsonyi vásáron – Fotó: www.hellobrno.hu

De most kanyarodjunk vissza az adventi vásárra. És engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a kedvenc italunkat, amit mind a négy helyszínen meg lehet kóstolni, és garantáltan ízleni fog. A neve: Turbomošt.

A Turbomošt a 2009-es brnói karácsonyi vásáron mutatkozott be először. Addig az volt itt a szokás, hogy a legolcsóbb bort összekeverték fűszerekkel, és forraltborként árulták. Akkor találtuk ki, hogy ennél sokkal jobb minőséget érdemelnek azok, akik idelátogatnak. Elhatároztuk, készítünk valami különlegességet.  Mint  az anyukák és nagymamák odahaza. Főzött fahéjat, szegfűszegét és csillagánizst, hozzáadtuk a Fehér-Kárpátok 100% -os almaborához és valódi almapálinkát is töltöttünk bele

– írják honlapjukon a Turbomošt megálmodói.

Ez valóban egy különleges ital, amit ma már nem csak almapálinkával árulnak. Rummal, whiskyvel, vagy éppen Jägermeisterrel is ízesítenek.

Egy pohár 50, vagy 65 koronába kerül, attól függően, hogy vásárolsz-e bögrét. Különleges ital, már csak ezért is érdemes elutazni a csehországi Brnóba, és persze érdemes igénybe venni a HelloBrno csapatának a szolgáltatásait.

Megmutatjuk Brnót, vezetünk sörtúrát, lehetőség van városnézésre, kombinálhatjuk is a kettőt. Foglalunk asztalt a legjobb éttermekbe, egyedi kéréséket teljesítünk. Nekünk mindegy, hogy ketten jöttök, vagy hozod a barátaidat, esetleg egy egész autóbusznyi emberrel kell megszerettetni a várost.

Megosztás
  •